За нас

Фотография Вълканов

Фотография „ВълкановЪ“

Благодарим Ви, че отделяте време, за да ни опознаете. Трудно е човек да говори за себе си и да бъде обективен, затова ще споделим само факти:

Фотография „ВълкановЪ“ е основана 1929 от дядото на Камен Вълканов. “Вълканов” е първото частно фото-ателие в София, предложило цветна фотография.

 

Камен Вълканов

Камен се занимава професионално с фотография над 20години. Преминал през школата на дядо си и баща си. Умее да снима с всички формати филмови фотоапарати, както и да копира ръчно, цветна и черно бяла фотография. В днешно време, и той като ВСИЧКИ “фотографи” 😉 снима, отсява и обработва дигитални файлове.

През изминалите години е бил: собственик на студио “VPhotography” София, кв. “Стрелбище” (2014-2017г.) , собственик на фотография “Piedradeluz” Barcelona, Spain (2008г.), Собственик на фотографско “Студио Вълканов” София ,ул.Ангел Кънчев 10. (2003-2014г.) фотограф и оператор на дигитален минилаб в “Кодак експрес” София, бул. Витоша 4, и пл. Славейков.(1999-2006г.). Работил е с модни агенции: Ивет фешън, Визаж, Уеб моделс, Интерсаунд, My agency, ABC Барселона, NEXT ONE, и др. Снимал е за списания: “Сватба”,” ОК”,”Story”, “Hello”,”MAX”,”Сватбен каталог”, “Elle”Испания , “Блясък” и др. Журирал и снимал конкурси за професионални модели и красота: “Super model”, “Best model of the world”, “Best model Bulgaria”, “Мис България” и др. Заснел е много популярни рекламни кампании, личности, сватби, фотомодели и едни от най-запомящите се фотосесии на Глория и Азис.

В днешно време (2020г.) е щастливо женен с 3 прекрасни деца.

Иво Пресолски

Иво по професия е инженер, занимава се професионално с фотография от 2008г. Преминал през школата на Камен(2011-2012).

Отделил време и средства за да опознае и заработи с най-висок клас фототехника. През изминалите години е бил: Собственик на студио “VPhotography” София, кв. “Стрелбище” (2014-2017г.) Действащ фотограф и асистент във фотографско “Студио Вълканов” София ,ул.Ангел Кънчев 10 (2011-2014г.) Действащ лицензиран фотограф: Google My Business Photos (2014) Заснел популярни рекламни кампании, фотосесии и емблематични сватби, самостоятелно и със своя колега и приятел Камен.

В днешно време (2020г.) е щастливо женен с 3 прекрасни деца.